NIO BILDER FRÅN TOUR CHUTE DE ZONGO 1 APRIL 2007 - JOAKIM, BRAD OCH JAG (LARS)

Detta imponerande vattenfall (Chute de ZONGO) ligger ca sju/åtta mil sydväst om Kinshasa, och är ett av Demokratiska Republiken Kongos största vattenfall. För att ta sig dit krävs minst en hel dag, ena vägen drygt två timmar och helst inget regn (Vid regn i bästa fall närmare tre timmars färd). De första 78 kilometerna asfalterad huvudväg går bra oavsett väder, fast den 47 kilometer långa grus/ler-vägen som sedan återstår blir okörbar efter mer rejäl nederbörd! Det som man kallar väg blir som en såphal övning i herren på täppan, med nog så mycket jobb enbart att hålla sig kvar på vägen och inte hamna i diket. Går det dessutom framåt är det ju inte fel. Vi drabbades av drygt två mil nyregnad lervälling fast lyckades ta oss hem ändå, till priset av knappa en extra timmes resa. Fast, det var inte långt ifrån att vi kanske blivit kvar, tills torrare tider?

Observera att nedan bilder har kommenterande bildtext, som aktiveras då du för muspekaren över vald bild och håller kvar muspekaren över bilden utan att röra musen!!

Söndagens utflykt på karta. Streckat är den prima asfaltsvägen (78km), punktat är den av och till tvivelaktiga grus-ler-vägen (47km) som totalt ger 12,5 mil bilväg från Kinsahsa...

Här börjar grus-ler-vägen! Strålande sol och inga problem - Vi anade föga hur knepig hemvägen skulle bli... (fundersamma lokala ungar till vänster, Jocke + Brad till höger)

Brad visar nytaget foto på ungarna, uppenbarligen FÖRSTA gången en av dem ser sig själv i en digitalkamera, skratt utan dess like!

Vägen fortfarande ypperlig!

Signifikant bro. Jag var ytterst orolig att något av våra hjul skulle braka igenom!

Äntligen framme vid fallet! Det röda lilla mecket skall föreställa en ungefärlig storlek av en människa, för att ge ett perspektiv åt det hela...

Som sagt, ett ganska imponerande vattenfall...

Brad, jag, och Jocke, klädseln anpassad efter det rediga vattendiset överallt vid fallet

Det kalla forsvattnet var väl bara runt 25-26 grader, hua så kallt, fast det svalkade gott innan det var dags att knalla tillbaka till bilen för hemfärd..

... och hemfärden blev knappa timman längre än väntat. Det visade sig ha regnat rejält några mil bort, vid de två sista milen ler-väg som vi behövde ta oss förbi. Nedan är bilen efter ytterliggare regnväder på asfalt, så nedan är INGET jämfört med hur stackars bilen såg ut just efter avslutad lerväg. Det behövdes 1,5 tim tvättning på måndagen!!

Ovan foto tagna 2007-04-01 av Lars Molin om inte annat nämns.