PELAG-PRODUKTION UTANFÖR HAMBURGÖ

Sommar och sol längs Västkusten bjuder på världens härliga vatten, underbara klippor utan ett enda irriterande sandkorn med underbar tång att kliva i, kristallklart vatten och vad mer? Jo, MAKRILL! Visserligen är badliv på helt egen ö utan massa annat folk en härlig tillvaro men varför inte ta vara på vad Västkusten erbjuder? Och för den som skulle undra över rubriken, se denna länk: Vad är pelagiskt fiske?

Så, denna process går till enl följande...

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg ETT - trevligt väder och en liten badbåt, i detta fall Miss Flyt. På ovan bild syns elaka moln men inte helt ovanligt in över land, inte här ute inte.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg TVÅ - redskap och en hurtig gäst som övertalar värden att ge upp badlivet till förmån för lite fiske.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg TRE - Schweizerkniv och rensning, vips o fem feta tjänstvilliga makrillar.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg FYRA - slita sig från badlivet upp till stugan.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg FEM - välvässad filékniv och lite tålamod, poff och 10 feta makrillfiléer.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg SEX - dubbelpanering med mjöl, kryddade rörda ägg och ströbröd.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg SJU - stekhet panna och i med filéerna...

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg ÅTTA - lagom knaperstekta skall de vara.

Makrillprocess vid Hamburgö 2014
Steg NIO - sim salla bim och bara njuta, färskare kan det inte bli. Här njuter vi alla tre, med Jerker till vänster och supportfiskare Carl-Johan till höger. MUMS munms...

(Tack till både Carl-Johan och Jerker som assisterat med viss fotohjälp)


Slut på bilder makrillprocessen. Vill du till huvudportalen för Mollesajt, är det bara att surfa dit...
MOLLESAJTs startsida!